C-vitamin (askorbinsyra) är en utmärkt antioxidant som förhindrar åldrandeprocessen, deltar i bildandet av rödablodkroppar, absorption av järn, har en utmärkt effekt på hjärt- och kärlsystemet och förebygger cancer.Dess mestvälkända verkan är naturligtvis att stärka immuniteten. Vid regelbunden användning ökar det immunsystemetseffektivitet. och oh viktigast av allt, C-vitamin verkar innan infektionen börjar, så det är värt att ta det regelbundet somen förebyggande åtgärd. RDA (rekommenderat kosttillskott) för män är 90 mg och för kvinnor 75 mg. Den rikastenaturliga källan till C-vitamin är frukten acerola, som innehåller 1677 mg C-vitamin i 100 gram. Det är dock inte enfrukt från vår klimatzon. I många år har myten om att citron innehåller en jättedos C-vitamin upprepats. Men är denverkligen sann? Jordgubbar – 66 mg C-vitamin i 100 g. Citron – 50 mg C-vitamin i 100 g produkt, Oranger – 49 mg C-vitamin i 100 g produkt