JORDGUBBSODLING

Detta är utan tvekan den trevligaste perioden i hela “produktionsprocessen” och som om det vore kronan på verket;-). Särskilt lyckliga är de första jordgubbarna – de största och sötaste (åtminstone verkar det så).Jordgubbar börskördas ganska regelbundet, så att inga övermogna frukter blir kvar på buskarna, som lätt kan “fånga” gråmögel ochdärmed bli en infektionskälla för de återstående, friska frukterna. I ovanstående text har jag alltid hänvisat till en ytapå 100 m2 (gödsling, besprutning, plantering osv.). Om du är ägare till en jordgubbs-“plantage” med en sådan ytaoch du lyckas genomföra allt (eller åtminstone det mesta) av ovanstående i din praktik, tror jag att du bör skördaminst 300 kg fina jordgubbar, vilket jag uppriktigt önskar dig (per hektar skulle detta vara 30 ton).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

×